Ο 6ος “Ξενοδάμειος Δρόμος Αντίκυρας” την 1η Οκτωβρίου στη μοναδική παραλιακή διαδρομή 

Αγαπημένος προορισμός των δρομέων τα τελευταία χρόνια ο «Ξενοδάμειος Δρόμος» ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην μοναδική παραλιακή διαδρομή, απαράμιλλης ομορφιάς Αντίκυρα-Άγιος Ισίδωρος-Άσπρα Σπίτια-Αντίκυρα.

Η όμορφη και φιλόξενη Αντίκυρα ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί και φέτος στην 6η διοργάνωση του «Ξενοδάμειου δρόμου» τους πιστούς φίλους και δρομείς.

Ο Ξενοδάμειος δρόμος είναι «ψηλά» στις προτιμήσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας! Τις προηγούμενες χρονιές έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι Πριβιλέτζιο, Μαλλιόγλου, Καλάκος, Κυριακοπούλου, Φραγκοπούλου, Ντίνα, Μπέτα, Μπαλτσιώτης, Κυνατίδου, Μαθιόπουλος, Αϋφαντόπουλος, Ρούλια, Κουμούδη και άλλοι.

Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 Λυκούργος Τσάκωνας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας ξεχωριστή αίγλη στην Αντίκυρα και στον Ξενοδάμειο δρόμο.

Η μεγάλη επιτυχία και απήχηση του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάθε άλλο!

Τεράστια είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις εκδηλώσεις τον οποίο στηρίζουν συνολικά περίπου 100 χορηγοί – προμηθευτές που «ανεβάζουν» το επίπεδο ανταπόδοσης και παροχών στους συμμετέχοντες.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το τεράστιο κύμα θετικής αύρας και χαμόγελων που πνέει από τους εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται σε κάθε βήμα των δρομέων αλλά και των επισκεπτών πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν.

Παράλληλα και όπως πάντα ο Δήμος Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας ως συνδιοργανωτής με την Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας Ξενόδαμος, είναι πανταχού παρών για την άρτια διοργάνωση.

Ξενοδάμειος Ημιμαραθώνιος!

Οι διοργανωτές έχοντας το προνόμιο της μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή,  Αντίκυρα, παραλία Διστόμου, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ισιδώρος και με παρότρυνση των δρομέων αύξησαν την διαδρομή των 12χλμ σε Ημιμαραθώνιο,  21,1χλμ, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και πλέον οι επιδόσεις των αθλητών μετράνε και καταγράφονται στις επίσημες επιδόσεις του αγωνίσματος του Ημιμαραθωνίου.

Δεύτερη διαδρομή στον 6ο Ξενοδάμειο η οποία επίσης μετρήθηκε και πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι η «κλασική» αυτή των 5χλμ Αντίκυρα Άγιος Ισίδωρος-Αντίκυρα.

Φυσικά θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο και ο αγώνας 1χλμ για παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Ο 6ος Ξενοδάμειος δρόμος είναι αγώνας πιστοποιημένος και ενταγμένος στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Άνοιξαν οι εγγραφές

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας στον 6ο Ξενοδάμειο αγώνα δρόμου πατήστε ΕΔΩ ακολουθήστε τις οδηγίες, κάντε την εγγραφή σας και πλέον το ραντεβού μας για την 1η Οκτωβρίου κλείστηκε. Ραντεβού λοιπόν στην Αντίκυρα στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο.

Δείτε την ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ του 6ου Ξενοδαμειου Δρόμου

%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%82 %CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86

«Ξενοδάμειος» από το 2016

Η διοργάνωση της Αντίκυρας ξεκίνησε το 2016 και χάρις στις προσπάθειες τοπικών παραγόντων και την αγάπη των κατοίκων. Από τότε χτίζεται αργά και σταθερά με μπροστάρη τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «Ξενόδαμο» και τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας μια ξεχωριστή αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Στόχος, επίσης, των διοργανωτών είναι να παρακινήσουν και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε κάθε μορφής αθλητική δραστηριότητα αλλά και να αναδείξουν την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου τους.

Ο Ολυμπιονίκης Ξενόδαμος

Ο Ξενόδαμος ο Αντίκυρος (1ος αιώνας μ.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ολυμπιονίκης από την Αντίκυρα της Βοιωτίας, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο άθλημα του παγκράτιου στους 211ους (67 μ.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Υπήρχε ορειχάλκινος ανδριάντας του στο γυμνάσιο της πόλης.

Αντίκυρα το γραφικό ψαροχώρι της Βοιωτίας

Η Αντίκυρα, είναι παραθαλάσσιο χωριό του Νομού Βοιωτίας και αποτελεί δημοτική ενότητα του Καλλικρατικού δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με τρεις οικισμούς, τον οικισμό της Αντίκυρας, τον οικισμό του Αγίου Ισιδώρου και τον οικισμό της Αγίας Σωτήρας.
Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί αλλά δεν είναι αφού έχεις εύκολη και γρήγορη οδική προσέγγιση σε έναν ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, ηρεμία, καλό φαγητό και φυσικά έχει τη δική του ομορφιά κάθε εποχή του χρόνου.
Συνδυάζει απόλυτα υπέροχα φαγητά τόσο ψαρικά από τα πλούσια νερά του Κορινθιακού κόλπου όσο και κρεατικά, τυροκομικά από την περιοχή στα όρια του δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας καθώς και προϊόντα μικρών παραγωγών όπως κρασιά, γλυκά κουταλιού και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr

https://www.facebook.com/xenodamios/

antikira3

Σχετικά